It Gets Better Project

Most van a LIFT fesztivál, ehhez kapcsolódóan írnék egy webes kampányról, ami igazán elnyerte a tetszésemet. Ez pedig a címben is megtalálható It Gets Better Project. A kampány beindítója a népszerű meleg újságíró, Dan Savage.

A két ok is van, ami miatt írok róla. Az egyik a téma maga. Az It Gets Better Project azt tűzte zászlajára, hogy megpróbál némi lelki támaszt nyújtani azoknak a fiataloknak, akik LMBT identitással rendelkeznek. Nagyon fontos, hogy nem "segíteni" próbál, nem avatkozik az életükbe, nem kelt hamis illúzókat, hanem csak azt mondja, hogy most szar, de majd jobb lesz. Ennyi. Az apropó, ami miatt ez a projekt létrejött, szomorú. Nagy nyilvánosságot kapott egy fiatal egyetemista srác öngyilkossága, akiről kiderült, hogy meleg. A tinédzserkori bántalmazások (bullying) egy részében, és a tinédzser öngyilkosságok jelentős részében szerepet játszik az, hogy a fiatal LMBT indentitással rendelkezik. Ezeknek a fiataloknak próbálnak némi reményt nyújtani, hogy nagyobb baj ne történjen.

A másik, ami miatt erről írok, az az eszközök egyszerűsége. A projektnek még "honlapja" sincsen, mindössze egy Youtube csatorna és egy Facebook oldal tartozik hozzá. Na meg persze Dan Savage és a celebek, akik jelentőset lendítenek az ügy sikerén. 

Többen kritizálták a projektet, pont az egyszerűsége miatt, mondván nem nyújt többet annál, mint hogy meg lehet nézni néhány videót. Azt gondolom, hogy a közösségi média ebben a kérdésben nem is kell, hogy többet nyújtson. Ne feledjük, a Facebookon például a saját nevünkkel vagyunk fent. Gondolom más sem hiányzik egy a meleg identitása miatt bántalmazott tizenévesnek, hogy lássák az iskolatársai, hogy miket kommentel egy ilyen oldalon. A közösségi média nem megoldás mindenre.

Itt a kedvencem:


Címkék: kampány youtube usa facebook lmbt

2010.10.13. 15:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilweb.blog.hu/api/trackback/id/tr1002363137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Civil web

Civil web. Civilek a weben. Minden, ami ebbe belefér. Kapcsolat: civilwebblog [kukac] gmail.com

Címkék

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása