Mi ez az egész?

Az egész még a kilencvenes évek végén kezdődött Magyarországon. Megjelentek a civil szervezetek első weboldalai, megszerveződtek az első online kialakult közösségek (akik aztán offline is megjelentek, mint például a Greenternet), és 1-2 egyéni akció után, végre megjelentek az első "igazi" online mozgalmak, melyek leginkább az Index Törzsasztala körül szerveződtek. Talán az első volt az "Utcát, szobrot Rejtő Jenőnek!" mozgolódás, ami a Google Maps szerint is sikeres volt.  A Körhatár, ami szintén az Index fórumán indult és sikerült összegyűjtenie 5266 aláírást a tiltakozáshoz, sajnos nem ért el eredményt. Emiatt vannak még mindig korhatárkarikák a tvben. :(

Az én sztorim is nagyjából a Körhatár környékén indul. Aztán valamikor 2007 környékén ez egy a Társadalomelméleti Kollégiumban tartott körben, és egy blogban manifesztálódott. Aztán később meg ilyenekben.

Az utóbbi időben több megkeresés is jött civil szervezeteknél aktivistáskodó ismerőseimtől, hogy adjak tanácsot, mutassak meg pár dolgot, ami működhet, ami hasznos lehet számukra a weben. Arra gondoltam, hogy ha indítok egy blogot, akkor egyrészt nem kell mindenkinek külön elmondani :), másrészt meg ez az egész téma annyira gazdag, és annyi mindenről lehetne beszélni, hogy szerintem lesz tartalom, amivel meg lehet majd tölteni.

Na jó, ez mind szép, de

Miért most?

A blogot már regisztráltam egy ideje, de a végső lökést az adta meg, hogy ma indul 2 konferencia is a világban, ami ezzel a témával foglalkozik. Az egyik a Mashable szervezésében New Yorkban Social Good Summit néven többek között Chris Hughes-zal. A másik pedig az Internet at Liberty 2010 konferencia a Google és a CEU szervezésében itt Budapesten, amelyen én is résztveszek. Igyekszem beszámolni, és akkor lesz tartalom is.

 


Címkék: rolam ial2010 socialgood

2010.09.20. 07:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilweb.blog.hu/api/trackback/id/tr192309159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Civil web

Civil web. Civilek a weben. Minden, ami ebbe belefér. Kapcsolat: civilwebblog [kukac] gmail.com

Címkék

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása